Wtorkowe treningi kulinarne

%%wppa%% %%cover=82%%

Uczniowie klas V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni dydaktycznej upiekli pyszne muffiny. Bez pomyłek rozpoznali składniki, przyprawy i przybory potrzebne do przygotowania babeczek w dwóch wariantach: cynamonowo-marchewkowych i kakaowych.

WTORKOWE TRENINGI KULINARNE GALERIA ZDJĘĆ (KLIKNIJ NA NAPIS)

Październikowe spotkania przebiegały pod hasłem Potrawy z jabłek. Uczniowie przygotowali pyszny dżem i ciastka półfrancuskie z jabłkami oraz surówkę z jabłek i marchewki.
Uczniowie przygotowali również karnawałowe przekąski, wiosenne kanapki oraz zdrowe desery na bazie jogurtu.

Jesień obdarowała nas zdrowymi warzywami i owocami, z których stworzyliśmy smaczne przekąski, desery oraz sałatki.
Spotkania grudniowe odbyły się pod znakiem przygotowań do wigilijnej kolacji. Makowiec, śledzik po cygańsku czy zupa grzybowa z makaronem, nasi kucharze przygotowali swoje ulubione świąteczne potrawy. Życzymy smacznego!

Zdjęcia nie oddają w pełni zapachu i smaku naszych potraw, ale zapraszamy do ich obejrzenia. 

Opiekun: E. Pachocka-Sobczak, K. Cynowska

Może Ci się również spodoba