DYNIOWE PSOTY

Dyniowe psoty na jesienne słoty – za oknem szaro, buro i ponuro, wiec postanowiliśmy zaprosić słońce na nasze talerze. Tym słońcem oczywiście – dynia, a dokładnie zupa z dyni. Wszyscy wiemy, że to królowa jesiennych zup. Ma bogaty aromat i piękny pomarańczowy kolor. Nasza zupa – jak nazwa wskazuje – powstała oczywiście z dyni, bulionu warzywnego, czosnku, cebuli, ziemniaków oraz mieszanki ziół i przypraw, wśród których nie mogło zabraknąć imbiru i odrobiny papryczki chilli (dbamy o swoją odporność ). Pokrojone w kostkę produkty znalazły się w garnku, by po niespełna godzinie gotowania, zmiksowane i w kremowej postaci wylądowały na naszych talerzach. Jeszcze do dekoracji kleks ze śmietany, kilka groszków ptysiowych i możemy zajadać. Pycha. Samo zdrowie!

Opr:Magdalena Jung , Monika Stępień , Anita Dudała

 

Może Ci się również spodoba